Liliom

MENÜ


                                                                                             

 

                                                                                   

Mikulásra váró almás 
 
 
Az alátéthez: 3 dkg sütőmargarin a tepsi kikenéséhez, 1 mokkáskanál őrölt fahéj,
2 evőkanál kristálycukor, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 kg alma.
A tésztához: 1 kávéskanál kakaópor, 6 evőkanál finomliszt,
6 evőkanál kristálycukor, 6 db tojá
. A krémhez: 25 dkg sütőmargarin, 20 dkg porcukor, 
3-4 dl tej, 1 csomag vanília ízű pudingpor .
A díszítéshez: 6-8 dkg reszelt
étcsokoládé vagy tortadara

Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk és kb

. 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk

. Egy nagy tepsit kikenünk margarinnal, meghintjük zsemlemorzsával

, és erre fektetjük az almaszeleteket.

A szeleteket a cukorral összekevert fahéjjal megszórjuk

. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a fele cukorral felhabosítjuk,

amíg sűrű krémet kapunk.

A tojásfehérjét a másik fél adag cukorral kemény habbá verjük.

A lisztet a sárgájakrémhez adjuk, majd a fehérjét lazán hozzákeverjük

. A piskótatészta kétharmadát az almára öntjük

, majd a kakaót a maradék masszával összekeverjük, és a tésztára rétegezzük

. A kétféle tésztán egy villát többször áthúzunk, hogy a tészta márványos legyen.

Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 18-20 percig sütjük.

Ha megsült, enyhén cukrozott gyúrólapra kiborítjuk a tepsiből és lehűtjük.

A pudingport négy evőkanál tejjel simára keverjük. A maradék tejet a porcukorral felforraljuk,

a pudingporos tejet hozzáadjuk, és újra felforraljuk.

A margarint néhány evőkanál cukorral (ízlés szerint) felhabosítjuk, és a már langyos

pudingot kanalanként a margarinhoz keverjük.

A kész krémet az almára kenjük, tetejét

díszítésként megszórjuk reszelt csokoládéval vagy tortadarával.

 

 

 

 
Blue angel karácsonyi lekvár
 
 

Fél liter frissen csavart narancslé, 75 ml Blue Curacao,

1 evőkanál narancshéjforgács

(1 kezeletlen narancs héja vékonyan lehámozva és metéltre vágva), fél kg befőzőcukor.
A felsorolt hozzávalókat egy lábasba teszem

A forrástól számított 3 percig főzöm, majd előmelegített szép üvegekbe töltöm.

Az üvegeket azonnal lezárom és 1 percre fejre állítom.

 

 

Töklekvár
 
1 kg tök, fél kg cukor, 2 citrom, 1 dkg gyömbérpor.

A tököt lehámozom, és kis darabokra vágom  .

  Egy porcelán tálban összekeverem a tököt a cukorral a citromok reszelt héjával és levével

, illetve a gyömbérrel majd másnapig állni hagyom

. Másnap sűrű dzsemmé főzöm.

Forrón üvegekbe töltöm, majd lezárom és egy pillanatra fejreállítom.

Szárazon kidunsztolom.

 

 

Hírek

  • karácsonyi óra


     

     

     

     

    SZÉP ŐSZI KÉP VIDEO BEILLESZTÉSSEL

    - PLAY GOMBBAL INDÍTHATÓ

     

  • Nap szlogenje

    ~ a szerelem az egy olyan beteség ami a szívet találja el de az agyat roncsolja...!

  • Számláló

     

  • Óranaptár

  • Viccbox

     

Szavazás

tetszik
nem
igen
Asztali nézet