pezsgős koktélokhoz készítéséhez
ne használjuk drága vintage pezsgőket, hanem az olcsóbb változatot, sőt,
a tartályban erjesztet pezsgő kimondottan megfelel erre a célra.
Az igazi, palackban erjesztett pezsgőt, fogyasszuk inkább önmagában,
maximum egy-két gyümölcs darabbal. Lásd pezsgő tippek>>
Bulikra, partikra készítsünk „hosszú” koktélokat, azaz olyan italokat
, amelyekben a pezsgőt minimum 1/3 : 2/3 arányban gyümölcslével vagy szörppel kombináljuk,
így a vendégeink kevésbé (vagy legalábbis később) lesznek ittasak.
A koktélokat mindig előre behűtött pezsgővel készítsük,
még akkor is ha tört jégkockákkal is dolgozunk.
Íme néhány fantasztikus pezsgős koktél receptje:
Fantasy
1 cl őszibarack likőr, 1 cl vodka,
gyümölcsökkel bolondíthatjuk meg,
ezekre öntsük a száraz pezsgőt
Nagyon egyszerű, de nagyon látványos koktél.
Óvatosan csepegtess végig belül
egy magas pezsgőspoharat,
majd öntsd fel a pezsgővel.
Csempéssz karibi hangulatot az év utolsó estéjére!
Töltsd a rumot és a banánlikőrt hosszú pezsgőspohárba,
önts hozzá pezsgőt.
A banánszeletet, a koktélcseresznyét
és az ananászszeletet szúrd fogpiszkálóra,
és tedd a pohárra.
Tedd a kockacukrot előhűtött pezsgőspohárba .
Cseppentsd rá az Angosturát, és várd meg, amíg beissza
. Öntsd rá a brandyt, majd töltsd meg a poharat pezsgővel.
Narancsszelettel díszítheted a pohár szélét.
Ez a koktél színben és ízben is tökéletes az ünnepekre
, a cukrozott gyömbér teszi igazán különlegessé.
Hozzávalók
- 1/3 csésze gránátalma mag,
- 8 cukrozott gyömbérforgács,
- 2 üveg pezsgő,
- 1 csésze gránátalmalé.
Elkészítés
Osszuk szét a magokat és gránátalma levet 8 pezsgős pohárba
. Mindegyik pohárba tegyünk egy gyömbérforgácsot és öntsük fel pezsgővel.
JÓ VÁLOGATÁST KÍVÁNOK A PEZSGŐK KÍNÁLATÁHOZ